Friday, March 25, 2011

plus size

percaye x bile ak kate kadang2 seronok juge jadi plus size woman.
sebabnya--
1-orang akan percaye kite selalu HAPPY
2-orang akan percaye kite selalu NO PROB!
dan
3-orang akan percaye kite CUKOP MAKAN.

tapi percayekah anda, kadang2 plus size juge mengalami simptom.
seperti--
1-mudah DOWN
2-mudah TERASA
3-rasa DIPERSENDA

ok bercakap sebagai diri aku sendiri yg mmg plus size..
ape y ak hadapi,senang carik baju means xde la susah sangat
sbb skang ne mebe pendesigner baju dah sedar kot yg ramai
plus size outheres so dorg banyak la bt bj sampai XXXXXXXL
cume ak agak susah mencari seluar..tapi memang kene pandai crik.
so antara yang menjadi pilihan aku Dorothy Perkins.and kalo nk
murah2 ala2 seluar saje2 aku suke carik di FOS.
erm bagi ak,as long as u happy n dint harm urself,be proud what
we are PLUS SIZE model..:))
alhamdullilah walopon ak begini aku masih dikelilingi mereka y
sangat supportive esp frens and Dzulhaili <3

**but do u guys kno that i have a dream,to be someone infront camera?
i mean in TV!!

video
okayh mutu cacamarba :))

Tuesday, February 8, 2011

k a h w i n

Assalamualaikum :))

Alhamdullilah,awal tahun 2011 ne ramai
kawan2 aku yang kawin..tahniah tahniah..
erm..so bila kawan2 seangkatan kawin,
ada jugak la dok nanye ak bila ak nk kawin..
(hanya mampu angkat kening jongkit bahu)

reason kenapa aku tidak kawin lagi.
1- baru habis study dan baru bekerja
2- ingin merasai semua yg boleh dilakukan
selagi masih bujang
3- masih mahu mempertahankan komitmen
sedia ada (kalo kawin bertambah pulak)
4- ingin membeli mahligai untuk mak/abah dulu
5- adakah si dia sudah bersedia? jengjengjeng

bagi ak, sebelum kawin biarlah diri ini sudah dipersiapkan.
sebagai isteri/suami masing2 kena ada tjawab.
persoalannya, mampukah aku?
dalam diri kata mampu tapi ada 1 sudut dlm hati suruh
lek lek dulu..
kawan2 y sering menanya, aku baru 24 tahun, so target
26 la kawin.hehehe..

## si dia kata kurus sikit tunang.
## kurus lagi kawin.
BOLE?? kata2 semangat yg aku pegang dan memotivasikan
diri aku..InsyaAllah..(sebenarnya ak y suh die cakap spy ak
boleh keep fit n healthy btw :P)

so lets enjoy the picture of blasting weddy early 2011


my bestfriend since form 3
nur nadia alijinah :)


y lelaki classmate form 4/5 time sekolah
teknik.sharin aka ker.. isterinya kawan sekolah y same.
dila namenye.almost 8 years couple taw..


y ne plak bestfriend aku time kolej.yuzaida yusop
dan husbandnya apis..kawan aku jugak,,ganas ne..


y ni pulak ecah namenye..satu sekolah teknik..
aku mekanikal die kejuruteraan awam..
husbandnya ak xpasti namenye.. :P

to all my fren y kahwin,semoga kekal ke akhir hayat..aminn

Tuesday, December 21, 2010

itu semua duniawi.

percaya atau tidak yang cantik mudah dilupakan kesalahannya,sekelip mata ya, berbanding yang tidak cantik. memang semua suka sesuatu yang cantik. tapi yang cantik tak selalunya indah.mungkin kau boleh toleh dan rasai derita si tidak cantik.


percayalah.hal ini nyata.sebab aku dah terkena.

aku boleh dikategorikan sebagai tidak cantik.ya aku akui.tapi alhamdullilah,ak sempurna fizikal.otak masih berfungsi untuk berfikir.

persetan kecantikan kerana bagi aku,jika wajah secantik bidadari tetapi hati dan iman seburuk syaitan itu semua bukan jaminan untuk dunia
kelak.

kenapa aku rungkaikan hal ini ?

ini situasi yang aku hadapi ..

1 -- aku bekerja sebagai reporter.desk aku selalunya akan dapat info yang kau sendiri akan pastikan samada ia sahih atau tidak.kerana
dalam bidang ini kau suka percaya pada RUMOURS.tapi lama2 kau akan mula belajar apa itu WORK SMART.okay bila kau dapat info berkenaan ada press conference ka, ada kes bunuh ka,xcident ka..kalau kau BELAJAR, kau akan tanya.samada yang dah pernah buat
ataupun kau boleh tanya pada senior.
situasi aku adalah, aku sudah berikan kau info dan jika boss nak kan kau cover hal itu, ia seratus peratus persen menjadi tjawab kau.
kau pikul lah tapi kalau kau ringan mulut bertanya, ya itu work smart namanya.tapi kau tidak,kau terus pergi dengan rakan sekerja kau.
kemudian aku yg sedang cover kes lain dihubungi dan tiba2 tak semena2 dimaki atau tepatnya di SOUND TEPEK.RAKAN SEKERJA KAU YA YANG MAKI AKU !
dan diri aku pulak tidak ada peluang nak mempertahankan diri sebabnya AKU TIDAK CANTIK.
dan aku pulak terpinga2 dan bila aku call reporter lain, rupanya kes itu ada cumanya atas sebab kau CANTIK, kau tak dimarah sbb
kau x WORK SMART untuk hubungi reporter lain lebih awal.ya sbb kau CANTIK.

sebab kau cantik aku dimarah.

Friday, December 10, 2010

menangis pedih

i tak kesah pon kalo i takda reader yg nk view blog i.
ada i kesah.?
mmg i x kesah sbb i memang suka bab2 penulisan ni.
kena la dengan kerja..ya dak??
haha..

i sedih sebab jantung i kena tuka kerja ke ipoh.
huuuuuuuwaaaaaaaaaaaaaa..
sedey woo..

fullstop

Monday, November 22, 2010

what a wonderful monday fever

i had a lot of pressure today.
but i think dis f***in pressure
started the nite before which is
lastnite la :P
i had a good faught with him.
he makes me so terriblely in anger.
huh.
plus today which is monday..
i had to reschedule my special report.
flood preparation and DBKL.
i got this two assignment actually on
Friday.ok friday i kje petang,masuk kul 3.
call sane sini tgk da bis opis our..so what do u
aspect..
weekends thanks god im on off.
so today i masuk petang..u ingt orang2 tu nk
layan ke kalo i nk mintak inteviu.n they had
a good reason why dey dint want to inteview.
i really dint like the way u ask me..
to do this to do that.
hey wake up.
im on leave.
so do aspect me to call here and there..
haha.
so stop pushing me here and that.

**u pissed me off man

Friday, November 5, 2010

i need holiday or any refreshment -

anyone bawak aku holiday plz.
rasenye tade rehat lansung since
3 tahun kat kolej kendian trus
keje.ouwch.

suffer -_-

Thursday, November 4, 2010

berkasih bersayang


- honeystarz-

bukan retak menanti belah.
tapi.bagaikan pungguk rindukan
BULAN

ye.rindu sangat dengan en.gemok.
jangan risau.masih bersama.
dan berjanji untuk terus
BERSAMA !

kalau berjauhan boleh membuatkan
diri ini bahagia kelak.
kalau berjauhan bisa buat diri ini
menjadi makin sayang.
kenapa TIDAK?

tak ape en gemok.
wanita ini masih kuat.
meniti hari2 mendatang tanpa mu disini.
kau jauh membawa diri.
demi masa depan yang mungkin aku sendiri
tidak mengerti sekarang tapi hargai
hari KEMUDIAN.

**crying while typing =)
isn't its romantic.
auwch..

salam

Thursday, October 21, 2010

high profile cases ..

1 - Aminulrasyid Amzah
untuk yang tak mengikuti kes
aminul, die merupakan budak 15 tahun
yang ditembak mati polis pada April lalu.
macam2 rumours mengenai kejadian ni.
dan yang pasti ni merupakan kes besar
yang pernah aku cover semasa INTERNSHIP.
cool huh ..
sekarang mahkamah masih bersidang kes ini.
diharap semuanya telus dan adil..

2 - Datuk Sosilawati Lawiya
kes usahawan merangkap jutawan kosmetik.
aku rse sume kenal die ne sbb die mmg
popular.kalo kat magazine memang produk die
je memanjang..ak pernah jumpa sosilawati sekali
dua semasa esaimen..walaupun aku crime desk,
ada kala aku buat jugak general..
aku harap kes ni tak dijadikan isu perkauman..
dan diharap rumours mengatakan sumbody' terlibat
dalam hal ni sekadar kata-kata kosong..



--bersama syida reporter sinar harian dihadapan rumah sosilawati--

**Al-Fatihah kepada kedua-dua mangsa.

Wednesday, October 20, 2010

STEP BACK WHERE THE FIRST I CAME

hampir 6 bulan ak di BERNAMA TV
sebagai wartawan penyiaran -BJ-
satu2 nya kerja yang ak tak pernah
terpikir pon selama ini..
mana taknya,kalau betul ak nk jd BJ
dah tentu2 dulu ak amek kos Journalist.
tapi orang kata,kalau dah rezeki,
xkan nak tolak..


standupper di Pasar Serikin, Sarawak


ak ingt lg ms mula2 ak cakap ngn mak
ak nak belaja kat MIIM amek kos penyiaran..
masa tu muka mak,nampak kecewa tp dalam
kecewa die selindung dengan senyuman..
kata mak, ak jgn main2 lgi kalau betul nak
belajar..janji mak..

walaupon kolej ak tu ala2 cap hayam..
tp xpa..janji ak dah habis n part paling
penting ak dah kerja pun..Alhamdullilah..

ak bukan nk mendabik dada dengan kerja ak
sekarang..cuma ak kurang selesa dengan mulut2
lahanat yang mengata belakang..melahirkan
ketidak puasan hati mereka seolah2 mempertikaikan
kenapa ak boleh dapat kerja sedangkan ak BROADCASTING
student..memang mereka bisa ngomong..tp ukur baju di
badan sendiri..kenapa kau tidak diterima kerja..



orang kuat dalam hidup aku .. mak abah ..

Ak tak perlu nk kipas atau jilat bontot mereka semata2
dapat kerja..cuma ak hanya perlu buktikan kemampuan
aku..kemampuan aku memberi sesuatu kepada bisnes ini..
kepada mereka yang rasa tak berapa nak puas hati tu..
GET LOST.



hye mr CHERLIE

ok skang masuk masuk bab aku pergi SARAWAK..
ok apa yang ak boleh katakan pasal bumi kenyalang ne..
CANTIK-BERSIH-MAJU.



bersama kak kurnia n eylin depan hotel

aku kesana sekejap sahaja atas urusan kerja..
ak cek in di Great Margherita tengah2 bandar Kuching..
ak berpeluang makan di atas CRUISE bersama datuk zahid
aka Menteri Pertahanan..
dapat ke pos kawalan askar2 yang jaga sempadan..
-aku terus bersyukur sbb kesian gile nengok dorang dok hutan-
hahah..dan yang paling best ak tak naik commercial flight..
aku nak CHARLIE..ala yang kapal terbang askar nk g perang tu..
cool huh??
ok habis pasal itu..



ni atas cruise ..cantekk kan?


skarang masuk bab hubungan aku dengan bub..
apa yang mampu ak cakap SEDIH..



si gemuk yang dicintai

sebab dia akan berjauhan dengan ak.
xpalah..ak pasrah dan redha dengan kejauhan ini..

oklah..cukup untuk kali ini..

salam..

Wednesday, October 6, 2010

sarawak



back from sarawak..
photo will upload soon !
ni refreshment~

Thursday, September 2, 2010

alhamdulillah

alhamdulillah perit jerih ai 7 sem d miim mbuahkn hsil.3bln intern plus 2bln xtend d bernama tv,akhirnya ai d ofer kerje.
Walopn pd hkikatnye ai tau ade y ngumpat ai.even ms ai intern pn ad yg mngate..by that time ai jz "kau hado?" tak hado diam jela uols..

ai bkn belagak,masyaallah tak diberkati uols,tp people c u,pepel judge u..so pndai2 la bwk dri..kau hanya "yang hado"..

xpela uols,mane yg mnyokong ai ucap bbnyk mekasih dan pd y xpueh ati tu xpe..munken satu hri die sedar diri..

kau hade ke?mak hayam sikit tak kesah..

Saturday, July 17, 2010

after 3 month here :))

all i can said is.
bernama is the best place to learn.
where i always xcited to wake up in da morn.
pergi operasi dengan abg polis.
pergi pc polis.
dan yg paling penting sy sudah jatuh cinta utk menjadi
BROADCAST JOURNALIST.
goodbye BERNAMA tv.
:((

I made this widget at MyFlashFetish.com.